BURSA / YILDIRIM - Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi

Mrt

Okulumuzun kütüphanesi aktif bir şekilde öğrencileirmiz tarafından kullanılmaya devam etmektedir. Birçok test ve okuma kitabı ile araştırma yapmak  için 3 adet bilgisayar bulunmaktadır.

Bursa Yıldırım 2. Küme Kızlar Futsal İlçe Birincisi,

Bursa Yıldırım 2. Küme Erkekler Futsal İlçe Üçüncüsü,

Bursa Yıldırım 2. Küme Erkekler 3x3 Basketbol İlçe Üçüncüsü olmuştur.

Beden Eğitimi Öğretmenimiz Erdal AYDIN'ı ve müsabakalara katılan öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Yarışmalarda dereceye girenlere kupalara Yıldırım Kaymakamı Sayın Metin ESEN ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay YILDIRIM tarafından verildi.

Mrt

• Toprağı vatan yapan şehitlerimizi Minnet ve Saygı ile anıyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun.

Mrt

12 mart istiklal marşının kabulü yarışmasında dereceye girenlere kitap hediye edildi.

08 Mart Kadınlar günü mesajı

Peygamber Efendimiz (SAV)’in:”Cennet annelerin ayağı altındadır”

“Sizin hayırlınız kadınlarınıza iyi davranandır”

“Hanımını döven, Allah’a ve Resul’üne âsi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.”

Buyurarak müjdeler veren, onları koruma altına alan,

Sevginin, şefkatin, merhametin, fedakarlığın timsali olan annelerimizin, eşlerimizin, kızlarımızın, tüm kadınların gününü tebrik eder, ahirete intikal edenlere Allah’tan rahmet, sağ olanlara da hayırlı, sağlıklı, huzurlu, mutluluk dolu yıllar dilerim.

Unutmayalım ki, bizi biz yapan kadınlarımızdır.

Dünyanın yarısını kadınlar oluşturur, diğer yarısını da kadınlar yetiştirir.

Fatih Mehmet KAYA

Okul Müdürü

Mrt

Şehit Piyade Teğmen Halis Keskin Bütünleşik Fizik Kimya Biyoloji Laboratuvar Açılışı

2012-2013 eğitim-öğretim yılında okulumuzdan mezun olan ve 02/07/2022 tarihinde görev yapmakta olduğu Hakkari 34.Hudut taburunda bir operasyon sırasında şehit olan Teğmen Halis Keskin'in adını verdiğimiz Bütünleşik FKB Laboratuvar açılışı Yıldırım Kaymakamı Sayın Metin ESEN, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Cengiz AKBULUT, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Yaşar ELMAS şehidimizin eşi, çocuğu, babası, annesi, amcası, Bursa Şehit Aileleri Dernek Başkanı, İl Kültür Müdür yardımcısı Sayın Abdullah DAMAR ve okul müdürlerinin katılımı ile yapılmıştır.

Mrt

İlginç psikolojik bilgiler. Zor durumlarla başa çıkmak için psikoloji biliminin enteresan tespitlerine kulak verin.

Şbt

Hepimizin yüreğinde derin izler bırakan, ülkemizin yaşadığı en acı tarihî, fiziki ve içtimai hadiselerden biri olan 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde kaybettiğimiz canlarımızı rahmetle anıyor, kederli ailelerine sabır diliyorum.

Fatih Mehmet KAYA

Okul Müdürü

05/02/2024 Tarihinden İtibaren Geçerli Ders Programı

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Şubat Dönemi Sorumluluk Sınavları

Ock

10/01/2024 tarihinde kalp krizi sonucu rahmetli olan okulumuz son sınıf öğrencisi Mahmut VAR hayrına okulumuzda lokma dökülmüştür. Allah kabul etsin.

Ock

Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa İmam Hatip Mezunları Derneği paydaşlığında Bihmed tarafından yapılacak olan "Bağımlılık" temalı "4.Bihmed Liseler Arası Kısa Film Yarışması" hakkında bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

Ock

Tüm eş,dost, akraba, arkadaş, öğretmen, öğrenci ve velilerimin;

Rahmet ve bereket mevsimi üç ayları müjdeleyen Regaip Kandilini tebrik eder,  kandilin; milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini,  Ülkemizde devam eden kuraklığa çare olup, kar yağmur bereket getirmesini RABBİMİZDEN NİYAZ EDERİM.

Ock

Okulumuz 12. sınıf öğrencisi Mahmut VAR dün 15.45’te vefat ettmiştir.

Merhum öğrencimize Allah rahmet, annesine, babasına, sevdiklerine, öğretmen ve arkadaşlarına sabırlar dileriz.

Başımız sağolsun.

Mekanı cennet, makamı âli, ruhu şâd olsun.

Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi