Ekm

Kardiyovasküler önlenebilir hastalıklar projesi kapsamında yıldırım ilçe halk sağlığı merkezinden gelen doktorlar önlenebilir hastalıklar konusunda öğretmenlerimize bilgi vererek sağlık ölçümlerini yapmışlardır.

2023-2024 1.Dönem 1.Yazılı Sınav Tarihleri

Ekm

Okullarımızda yapılacak tüm sınavlarda bu Konu Soru Dağılım Tablolarında yer alan kazanımlar ve soru sayıları esas alınacaktır. Okullarda yapılan tüm sınavlar cevaplarını öğrencilerin oluşturduğu (açık uçlu/ kısa cevaplı) ve farklı bilişsel düzeyde kazanımları ölçen maddelerden oluşacaktır.

Ekm

12 Ekim  2023 Salı Günü okulumuzda görev yapan tüm öğretmelere meme kanseri hakkında  Dr. Gülçen Kahraman tarafından bilgilendirme semineri yapılmıştır.

Ekm

Okulumuzda erasmus days günleri kapsamında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü konsorsiyum üyesi olarak Polonya’da hareketliliğe katılan öğrencilerimiz okulumuz öğrenci ve öğretmenlerine seminer vermiştir.

Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı 2023-2024

Yaşlı Sağlığı Afiş ve Broşürler

Ekm

2023-2024 Okul Açılış Töreni.

Ekm

Evlerimizin içinde, çocuklarımıza ilişkin sessiz bir trajedi giderek büyüyor. Fiili terapistlik (duyu bütünleme terapisti) mesleğim gereği, yüzlerce çocukla ve aileyle bir araya geldiğimden, bu trajedinin gözlerimin önünde oluşmaya başladığına şahit oluyorum.

Son 15 yılda bu alanda çalışmış olan öğretmenler ve uzmanlarla sohbet edin. Çocukların zihinsel sağlığına ilişkin benimkine benzer endişeleri duyacaksınız. Dahası, geçtiğimiz bu son 15 yılda araştırmacılar çocukların zihinsel rahatsızlıklarına dair keskin ve sürekli bir artışa dikkat çeken, alarm verici düzeydeki istatistikleri yayınlıyorlar; bunun artık salgın boyutuna ulaştığını da vurgulayarak:

• Her 5 çocuktan 1’inde zihinsel sağlığa ilişkin sorunlar
  • Dikkat eksikliğine bağlı hiperaktivite bozukluğunda yüzde 43 artış
  • Ergen depresyonu oranında yüzde 37 artış
  • 10 – 14 yaş aralığındaki çocuklarda intihar oranında yüzde 200 artış (diğer yaş gruplarında yüzde 24)

Eyl

Başucumda her an ebeveynlikle ilgili kitaplar durur, e-posta kutum ebeveynlik üzerine teoriler ve yaklaşımlarla doludur.

Kariyerimi çocuk gelişimi üzerine yaptım ve karşılaştığım pek çok ebeveynin kendilerini benzer durumlarda bulduğunu görüyorum. Çocuklarımızı iyi yetiştirmeye dair her köşe başında karşımıza çıkan bilgiler ve sürekli verilen mesajlarla kuşatılmışken kendinden emin ve ne yaptığını bilen ebeveynler olmak epey zor gibi görünebilir.

12 yıllık aile terapistliği deneyimimde, pek çok iyi niyetli ebeveynin yanlışlıkla, çocuklarının ya da ailelerinin duygusal ya da gelişimsel ihtiyaçlarını karşılamayan stratejiler uyguladığını gördüm. Bunun yanı sıra gittikçe çok daha fazla sayıda ebeveynin çocuklarını yetiştirme konusunda yeni ve daha sağlıklı yollar bulduğuna da tanık oldum.

Zaman içinde ve tecrübeyle elde edilen bu öngörü ve anlayışlar, çocukların sağlıklı gelişimine en fazla katkıda bulunan ebeveynlik tarzını işaret eden beyin ve davranış araştırmalarının sonuçlarıyla örtüşüyor.

Eyl

Öğrenci başarısını arttırmak, bir öğretmenin bir numaralı önceliği olmalıdır. Başarı, bazı öğrenciler için yüksek notlar almak anlamına gelebilirken, diğerleri için aktif sınıf katılımını ifade edebilir. Başarıyı ölçme biçimleri ne olursa olsun, tüm öğrencilerinizin tam potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olabilirsiniz. Aşağıda, öğrencilerin başarılı olmasına yardımcı olmak için kullanabileceğiniz sekiz strateji yer almaktadır. Bu yazımızda öğrenci başarısını arttırmak için neler yapabilirsiniz sizlere anlatıyoruz.

2023 EYLÜL DÖNEMİ SORUMLULUK SINAVLARI

Eyl

2023-2024 Eğitim öğretim yılı sınıfların ders programlarına aşağıdaki bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz.

OKULUMUZ 2022/2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUNLARI KEP ATMA COŞKUSUNU YAŞADILAR

Tem

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Sene Sonu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz İsmail YOLCU rehberliğinde 08/06/2023'de Barış Manço Kültür Merkezi Gösteri Salonunda Şiir-Şarkı Dinletisi Etkinliği düzenlenmiştir.

Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve idarecilerimize teşekkür ederiz.

Fatih Mehmet KAYA